Vanillecreme med flere

Vanille-creme. (år 1950)

½ liter mælk

¼ liter piskefløde

50 g melis

3 æg

6 blade husblas

½ stang vanille

Æggeblommerne røres godt med melis, og deri hældes samtidig med at man pisker, mælken. Under stadig piskning koges cremen, til den står på kogepunktet. Den tages hurtigt af ilden, hældes op og tilsættes den opløste husblas samt vanille. Der må stadig røres i cremen, til den er omtrent kold, så tilsættes flødeskummet. Cremen hældes i en vædet skål, der er bestrøet med sukker og stilles op et køligt sted (evt. på is) til den skal vendes og serveres. Man kan pynte den med: flødeskum, ananas, marengs, makroner eller vindruer.

Af ovennævnte opskrift kan endvidere laves følgende:

Kaffe-creme

I vanillecremen røres meget stærk kaffe. Cremen pyntes med flødeskum.

Likør-creme

I vanillecremen kan der røres forskellige likører, Kakao, Marascino, Jordbærlikør og lign. Man kan da give flødeskummet en til likøren svarende farve ved hjælp af frugtfarve.

Mandel-creme

Skoldede mandler stødes meget fint og kommes i vanille-cremen. Pyntes med flødeskum og spises med små makroner. Man kan også anvende nøddekerner.

Nougat-creme

75 g søde mandler skoldes og skæres i fine strimler og kommes i en gryde med 100 g melis, lidt smør og vand. Man rører forsigtigt deri og passer på, at sukkeret ikke brænder på. Når sukkeret er blevet brunt, tages det af ilden og lægges i små klumper på et fad, der er smurt med smør. Når nougaten er bleven hård, knuses den og røres i vanille-cremen. Pyntes med flødeskum og små makroner.