Hjertegullasch. (4 – 6 pers.)
Ca. 150 g røget spæk i terninger
4 svinehjerter
Evt. margarine
2 løg
3 – 4 gulerødder
8 – 10 hele peberkorn
Evt. 2 – 3 tsk. paprika
3 – 4 laurbærblade
6 – 7 dl. Bouillon eller vand
Hvedemel eller maizenamel til jævning
mælk
Kulør
Salt
Peber
250 g champignon
Tilbehør:
Løse ris eller kartoffelmos
Rens hjerterne meget grundigt og skær det rene kød i mellemstore terninger. Smelt fedtet af spækterningerne i en gryde og tag dem op. Brun nu hjerteterningerne i det afsmeltede fedt og tag dem herefter op. Tilsæt evt. en smule margarine til stegefedtet og svits derpå grofthakkede løg og skiveskårne gulerødder. Kom peberkorn, paprika og laurbærblade i gryden, spæd med bouillon eller vand og lad retten småkoge under låg i en times tid. Skum 1 – 2 gange undervejs. Justér tykheden i skyen med maizena/mælk. Kulør, salt og peber tilsættes sammen med de ristede champignoner. Server gullaschen rygende varm med det valgte tilbehør.
Tilbage