Farsbrød med ærter og gulerødder. (4 pers.)
En god farsret fra bedstemors køkken.
Fars:
400 g hakket kalve- og flæskekød
¼ fintrevet selleri
2 æg 1 stor spsk. mel
1 – 2 spsk. rasp
salt
peber
danskvand
Fyld:
2 – 3 gulerødder
½ grønsagsbouillonterning
300 g fine ærter
rasp til drys
2 spsk. margarine
Tilbehør:
Kartofler
hakket persille
Rør fars-ingredienserne sammen til en lind, velkrydret fars. Kog tynde gulerodsskiver i lidt vand med bouillonterning i et par minutter, tilsæt ærterne og hæld derpå blandingen i en si til afdrypning – gem bouillonen. Læg nu skiftevis et lag fars og afdryppede grønsager i en smurt form – begynd og slut med et lag fars. Drys et godt lag rasp på overfladen, fordel margarinen i små klatter herover og sæt formen i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter. Hæld lidt bouillon ved et par gange undervejs og dæk evt. med folie, hvis overfladen bliver for mørk. Hæld skyen fra farsbrødet, når der mangler ca. 10 minutter af stegetiden, og server den til som sauce eller jævn den til sovs. Giv kogte, persilledryssede kartofler til.