Farsbrød med æbler og stuvet spinat

Farsbrød med æbler og stuvet spinat. (4 pers.)

500 g hakket kalv og flæsk

salt og peber

1 stort løg

1 æg

1 dl. hvedemel

1 stort syrligt æble

2 spsk. maizena

3 dl. mælk

1 ps. optøet frossen hel spinat/hele sølvbedeblade eller frisk – 500 g

1 – 2 spsk. stærk sennep

1 – 2 tsk. sukker

Tilbehør:

1 kg kogte kartofler

Hak løget fint. Rør kødet med salt, tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt. Tilsæt vand, så farsen får samme konsistens som til frikadeller. Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær det i mindre stykker og kom dem i farsen. Form farsen som et brød på bagepapir på en bradepande. Brun det i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Dæmp varmen til 180 grader og steg farsbrødet i ca. 45 minutter eller til saften er klar, når man stikker i brødet med en strikkepind. Rør maizena og mælk sammen til en jævning og bring den i kog i en gryde. Tryk spinaten/sølvbedebladene fri for væde og kom den i sovsen. Kog stuvningen godt igennem og tilsæt sennep. Smag den til med sukker, salt og peber. Juster evt. stuvningen med mere væske. Skær farsbrødet i skiver og server stuvet spinat/sølvbedeblade og kartofler til. TIPS: Farsbrødet smager godt koldt både på et stykke rugbrød med sennep og rødbeder eller til kold kartoffelsalat med masser af purløg.