Kogt culotte med sursød sovs

Kogt culotte med sursød sovs. (6 pers.)

1 culotte på 1,2 – 1,5 kg (evt. 1 cuvette)

1 suppevisk bundet op med:

1 stilk timian og 1 laurbærblad

Til sovsen:

40 g margarine

2 – 3 spsk. mel

ca. ½ liter suppe fra kogningen

2 – 2½ spsk. friskreven peberrod

2 spsk. eddike

2 spsk. sukker

salt og peber

Kom culotten i en ikke for stor gryde sammen med suppevisk og 1 spsk. salt. Hæld vand ved, så kødet lige er dækket. Bring det i kog og skum for urenheder. Lad kødet koge stille og roligt under låg ca. 1 time. Tag gryden fra varmen og lad kødet trække 15 – 20 minutter. Tag culotten op og dæk den til, så den ikke bliver kold. Lav en opbagning af margarine og mel og spæd med ½ liter suppe. Kom den revne peberrod i sovsen og smag til med eddike, sukker, salt og peber. Skær den kogte culotte i passende skiver på tværs fra den brede, tykke ende. Server retten med kogte kartofler. En rest koldt kød til næste dag smager godt på rugbrød med pickles og strimlet peberrod.