Millionbøf med champignoner og vintermos. (4 pers.)
En dejlig opskrift fra bedstemors køkken.
500 – 600 g hakket, mellemskært oksekød
margarine til stegning
peber
3 – 4 løg
salt
500 g champignoner i skiver
4 – 5 dl vand eller bouillon
2½ dl mælk
kulør
evt. en smule tomatketchup
Vintermos:
1½ – 2 kg kartofler
2 gulerødder
1 porre
50 g margarine
ca. 3 dl. mælk/fløde
salt
peber
Tilbehør:
Syltet agurk
Svits kødet i fedtstoffet i en gryde, drys det med peber og tag det op. Kom lidt mere fedtstof i gryden og sted derefter de skiveskårne løg gyldne og bløde. Drys dem med lidt salt, tag dem op og vits til sidst champignonerne lysebrune i fedtstoffet. Bland derpå det hele i gryden, hæld vand eller bouillon på og lad retten småsnurre under låg i et kvarters tid. Tilsæt så mælken eller fløden, jævnes og koges igennem et par minutter under omrøring. Kom evt. kulør i og smag til med salt, peber og evt. ketchup. Vintermos: Skær skrællede kartofler og gulerødder i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand sammen med den snittede porre. Hæld vandet fra, damp grønsagerne godt af, tilsæt margarine og mælk og mos eller pisk det hele sammen. Smag mosen til med salt og peber.