Millionbøf med champignoner/vintermos

Millionbøf med champignoner og vintermos. (4 pers.)

En dejlig opskrift fra bedstemors køkken.

500 – 600 g hakket, mellemskært oksekød

margarine til stegning

peber

3 – 4 løg

salt

500 g champignoner i skiver

4 – 5 dl vand eller bouillon

2½ dl mælk

kulør

evt. en smule tomatketchup

Vintermos:

1½ – 2 kg kartofler

2 gulerødder

1 porre

50 g margarine

ca. 3 dl. mælk/fløde

salt

peber

Tilbehør:

Syltet agurk

Svits kødet i fedtstoffet i en gryde, drys det med peber og tag det op. Kom lidt mere fedtstof i gryden og sted derefter de skiveskårne løg gyldne og bløde. Drys dem med lidt salt, tag dem op og vits til sidst champignonerne lysebrune i fedtstoffet. Bland derpå det hele i gryden, hæld vand eller bouillon på og lad retten småsnurre under låg i et kvarters tid. Tilsæt så mælken eller fløden, jævnes og koges igennem et par minutter under omrøring. Kom evt. kulør i og smag til med salt, peber og evt. ketchup. Vintermos: Skær skrællede kartofler og gulerødder i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand sammen med den snittede porre. Hæld vandet fra, damp grønsagerne godt af, tilsæt margarine og mælk og mos eller pisk det hele sammen. Smag mosen til med salt og peber.