Fyldt mørbrad med champignon og nødder. (4 personer.)
En god gæste ret, da den kan tilberedes i forvejen og faktisk ikke kan mislykkes.
1 stor svinemørbrad
250 g champignoner
margarine
2 spsk. nøddekerner
1 stor spsk. hakket persille
3 dl. piskefløde
1 dl. sherry eller portvin
salt og peber
evt. maizenamel
Befri mørbraden for sener og hinder og skær en revne på langs. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist dem i lidt smør på panden, til væden er fordampet og champignonerne gyldne. Hak nødderne og kom dem på panden sammen med champignonerne. Rist det sammen ganske kort. Tilsæt persille og hæld piskefløde og sherry eller portvin på panden. Lad sovsen koge lidt ind (sovsen kan evt. jævnes ganske let med maizena) og smag til med salt og peber. Læg mørbraden i et ovnfast fad. Hæld sovsen over, så revnen bliver fyldt. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader 20 – 25 minutter. Server retten med groft brød og en skål salat.
Tilbage