Porrefrikadeller med tomatmakaroni. (4 pers.)
En dejlig opskrift fra bedstemors køkken.
Fars:
2 porre
margarine
500 g hakket kalve- og flæskekød
1 spsk. mel
1 spsk. havregryn
1 – 2 æg
ca. 1 dl. kaffefløde
salt, peber
revet muskatnød
Tomatmakaroni:
Ca. 500 g makaroni
salt
5 – 6 spsk. tomatketchup
1 dl. kaffefløde
1 – 2 tsk. oregano
lidt peber
100 g reven ost
Fars:
Steg fintsnittede porrer bløde i en smule margarine og lad dem køle lidt af, inden de røres sammen med de øvrige ingredienser til farsen. Lad blandingen hvile lidt og form derpå 12 – 16 frikadeller, der steges gyldne og sprøde på begge sider i margarine på en pande.
Tomatmakaroni:
Kog makaronien i letsaltet vand efter anvisningen på posen og lad den dryppe af. Rør ketchup, fløde, oregano og peber sammen og vend det i den kogte makaroni. Læg blandingen i et smurt ovnfast fad, drys med ost og sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 5 – 10 minutter, til alt er gennemvarmt og osten er let gylden. Server pastaen direkte fra fadet sammen med de nystegte frikadeller.