Porrefrikadeller med tomatmakaroni

Porrefrikadeller med tomatmakaroni. (4 pers.)

En dejlig opskrift fra bedstemors køkken.

Fars:

2 porre

margarine

500 g hakket kalve- og flæskekød

1 spsk. mel

1 spsk. havregryn

1 – 2 æg

ca. 1 dl. kaffefløde

salt, peber

revet muskatnød

Tomatmakaroni:

Ca. 500 g makaroni

salt

5 – 6 spsk. tomatketchup

1 dl. kaffefløde

1 – 2 tsk. oregano

lidt peber

100 g reven ost

Fars:

Steg fintsnittede porrer bløde i en smule margarine og lad dem køle lidt af, inden de røres sammen med de øvrige ingredienser til farsen. Lad blandingen hvile lidt og form derpå 12 – 16 frikadeller, der steges gyldne og sprøde på begge sider i margarine på en pande.

Tomatmakaroni:

Kog makaronien i letsaltet vand efter anvisningen på posen og lad den dryppe af. Rør ketchup, fløde, oregano og peber sammen og vend det i den kogte makaroni. Læg blandingen i et smurt ovnfast fad, drys med ost og sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 5 – 10 minutter, til alt er gennemvarmt og osten er let gylden. Server pastaen direkte fra fadet sammen med de nystegte frikadeller.