Svineryg a la vildsvin

Svineryg á la vildsvin

1 dobbelt svineryg, ca. 2 – 3 kg1 flaske rødvin2 løg1 lille håndfuld enebærsalthel peber1 gulerodLøg og gulerod rives groft eller snittes med kniv. Ryggen gnides med krydderier, lægges i fad og overhældes med rødvin og tilsættes grønsager og enebær (fik man dengang hos materialist eller på apotek!) . Ryggen kan evt. gennemstikkers med huller hist og her eller ridses med en kniv, så lagen bedre trænger ind og giver smag. Den vendes jævnlig og bliver liggende i lagen 3 dage et køligt sted. Så tørres den tør, steges i ovn ved 160 grader i 1½ – 1¾ time. Bruges stegetermometer skal dette vise ca. 70-75 grader. Dryppes til slut med noget af lagen, der derefter tilsættes fløde og jævnes til sovs. Serveres med kartofler.