Kogt skinke
1 røget skinke
Kogning i gryde:
vand
laurbærblad
peberkorn
Stegning i ovn:
evt. et stegetermometer
Skinken kommes i vand tilsat laurbærblad og peberkorn og koges som kogt hamburgryg, ca. 1time. – står lidt i vandet efter kogningen. Skinken bliver rigtig lækker tilberedt i ovn ved lav temperatur. Er der plastomslag om skinken skal den tages af før den sættes ind i ovnen. Skinken sættes i ovn ved 175 grader og steger som nedenstående:
5 – 8 kg skinke står 6 – 7 timer
4 – 6 kg skinke står 4 – 6 timer
2 – 4 kg står ca. 3 – 5 timer
1 – 2 kg står ca. 1½ – 2½ timer
Har man et stegetermomester skal denne måle 77 grader når skinken er færdig. En fersk skinke skal måle 85 grader i midten, når den er færdig. Skinken kan anrettes med stegte tomatskiver, drysset med salt og peber, samt små bunker af smørristede grønærter afvekslende med spaghetti, rystet i tomatpuré og revet ost. Prøv også én af de gode panader beskrevet under ”
Forskellige panader til glaserede skinker”.