Krambambuli

Krambambuli. (6 – 8 pers.)

Krambambuli er en hyggelig gammel opskrift på en rødvins-tepunch. Sukkertoppe – den oprindelige sukkerform. Sukkertoppe er den originale måde at producere sukker på og den reneste form for sukker. Sukkertoppe blev fremstillet af rent rørsukker, der blev hældt ned i en kræmmerhuslignende form med et lille hul i bunden, således at den overskydende væde kunne løbe ud. Herefter hang det til tørre et par uger, indtil krystallerne havde sat sig

1½ liter vand

3 spsk. (20 g) sort te

1 fl. rødvin

reven skal af 1 citron

saft af 1 citron

½ tsk. kanel

Desuden:

1 lille (250 g) sukkertop

¼ liter cognac

Bring vandet i kog. Kom tebladene i en stor kande og hæld det spilkogende vand over. Lad teen trække i 5 minutter. Rødvin, citronskal og citronsaft gives et kort opkog og teen sies derpå ned i vinen. På grydekanten lægges en speciel sukkertang eller en istang (af metal) og ovenpå anbringes sukkertoppen. Hæld cognac over og antænd den. Når sukkeret er smeltet og løbet ned i tepunchen, er den færdig. (Flamberingen kan evt. foregå inde ved bordet). Krambambuli hældes brændende varm op i varmefaste glas og serveres straks.