Nytårspunch

Nytårspunch. (4 – 6 pers.)

1 appelsin

4 skiver ananas (ds.)

1 ¼ dl ananassaft

saft af 2 appelsiner

1½ liter rødvin

1 ¼ dl. Arrak

½ dl. rom

1 ¼ dl. (100 g) sukker

Vask appelsinen og skræl den i en tynd spiral. Pil al den hvide hud af appelsinen, der skæres i tynde skiver. Lad ananasskiverne dryppe af og del dem i små terninger. Læg appelsinskiver og ananasstykkerne i en gryde. Hæld ananassaft, appelsinsaft, rødvin, Arrak og rom over. Rør sukker i og varm det op til lige før kogepunktet. Hæng appelsinspiralen på kanten af en punchbowle eller en fonduegryde, der er skyllet i varmt vand. Hæld forsigtigt punchen i. Nytårspunchen skal serveres meget varm.

(Arrak, Raki, Ragi = Arrak er spiritus fremstillet af ris, druer, dadler, kokosmælk eller melasse / sirup alt efter produktionssted. Farveløs, bliver uklar / mælket ved tilsætning af vand.)