Gammel Dans hvidkålsfad

Gammel Danskhvidkålsfad

1 lille hvidkålshoved
1 spsk. salt pr. l vand

fars
400 g hakket svinekød
60 g mel
1 lille løg
salt, peber
1 æg
ca. 2 dl mælk
75 g smør

Pil de yderste grove blade afhvidkåshovedet og skil det i så mange hele blade som muligt, kom bladene iletsaltet kogende vand og lad dem koge i ca. 10 min. tag bladene op i en sigteog lad dem dryppe godt af.
Bland imens det hakkede kød med mel, fintrevet løg, salt og peber, rør æggeti. Rør dernæst mælken i lidt af gangen, farsen skal være ret lind.
Læg et lag kålblade med indersiden opad i et smurt ovnfast fad. Læg halvdelenaf farsen herover, så endnu et lag kålblade, så resten af farsen. Slut af medresten af kålbladene med ydersiden opad. Smelt fedtstoffet og hæld det over.
Sæt fadet i ovnen ved god varme 200 grader i ca. 1 time.
Serveres med groft rugbrød og sennep til.