Krikænder med champignoner

Krikænder medchampignoner

4 krikænder
citronsaft
salt og peber
½ tsk. "fire krydderier"
4 tynde skiver fersk spæk
100 g smør
¼ liter piskefløde
250 g champignoner
1 lille glas portvin

De istandgjorte krikænder pensles medcitronsaft og gnides med krydderierne. Ombindes med spækskiverne og brunes ismørret ved sagte varme. Efter et kvarters tid hældes piskefløden (der gernemå være sur) ved, og fuglene steger endnu ca. 20 minutter.
Imens snittes champignonerne der lige får et opkog i portvinen og blandes igryden de sidste 5 minutter af stegetiden – begge dele.
De færdigstegte krikænder lægges på serveringsfadet, spækskiverne fjernesog fuglene holdes varme.
Saucen simrer et øjeblik, tilsættes lidt kulør og smages til.
Spises med kartoffelstrå.