Fastelavnsboller (Ca. 14stk.)
2 ½ dl mælk
50 g margarine
25 g gær
1 æg
3 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
Ca. 500 g (8 ½ dl) mel
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 ½ spsk. maizena
2 dl. mælk
1 tsk. vanillesukker
Mælk og margarine lunes, gæren udrøresheri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stillestil hævning et lunt sted Ca. 40 min
Creme: Æggeblommer; sukker, maizena og mælk piskes sammen i en tykbundet grydeog varmes op til kogepunktet under piskning.
Cremen tages fra varmen, og vanillesukker røres i.
Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles ud Ca. 1 ½ cm tyk. Påden ene dejplade aftegnes bollerne med et glas (Ca. 6 cm). 1 skefuld cremelægges på hver cirkel, og den anden dejplade lægges over. Bollerne trykkes udgennem de 2 lag dej og lægges på plade. Efterhæver ca. 1/2 time. Bagetid:10-12 min. ved 200 grader.
Bollerne drysses med flormelis efter bagningen.