Cremerand medkaramelsovs (4-6 portioner)
5 blade husblas
2 æg
¼ dl sukker
korn af ½ stang vanille
4 dl mælk
1 dl piskefløde
karamelsovs
Læg husblasen i blød i koldt vand. Røræggeblommer og sukker godt. Opvarm mælk og vanille til kogepunktet, og piskden over i æggeblommerne. Hæld det hele tilbage i gryden og opvarm tilkogepunktet under omrøring. Cremen må ikke koge. Knug husblasen op, og smeltden i den varme creme. Sæt cremen til afkøling og rør af og til i den. Piskæggehvider og fløde. Når cremen er ved at stivne, vendes æggehvideskum ogflødeskum deri, og den hældes op i en randform, som er skyllet med koldt vand.
Når cremen er helt stiv, løsnes den fra formen med en skarp kniv. Formendyppes et øjeblik i kogende vand og vendes straks over på et fad. Cremerandenserveres med karamelsovs, hvoraf lidt lægges inden i randen og resten hældes ien skål.