Fyldte blishøns

Fyldte blishøns

4 blishøns
2 spsk. citronsaft
4-5 mini løg
375 g champignoner
2 Clara flødeoste
1 tsk basilikum
½ tsk. stødt timian
lidt salt samt nykværnet peber
100 g bacon
25 g smør
3 dl rødvin
2 dl kogende bouillon
1 spsk. (strøget) maizena

De istandgjorte blishøns pensles medcitronsaften. Miniløgene og champignoner hakkes og svitses i en lille klumpsmør. Flødeostene moses med en gaffel og iblandes sammen med krydderierne,hvorpå det hele snurrer et øjeblik, mens der røres i gryden.
Tages fra varmen, afkøles let og fyldes i blishønsene. De lukkes med småkødnåle eller sys med slagtertråd. Bacon’en (sværen skal være skåret fra)snittes i små terninger, ristes i gryden i smørret, og heri brunesblishønsene på alle sider,
Rødvinen hældes ved, og fuglene steger over svag varme i ca. 35 minutter.Tages op, og skyen sies direkte i en saucegryde. Hertil kommer den kogendebouillon, hvorpå der jævnes med maizena udrørt i lidt koldt vand.
Blishønsene deles i halve og lægges i et halvdybt fad. En smule sauce hældesover og resten serveres i en sauceskål. Spises med kartoffelstrå.