Fasaner stegt på gammeldags måde

Fasaner stegt pågammeldags maner

Skønt vore kostvaner har ændret sigradikalt indenfor den sidste menneskealder, er der stadig mange, der opfatternedenstående opskrift som den rigtige, når det drejer sig om stegning affugle- og dyrevildt. Hvad enten man går ind for denne tilberedningsfacon ellerej, ja så må man indrømme, at den i hvert fald er en effektiv forsikring modat vildtkødet bliver tørt under tilberedningen.
Fasanerne klargøres på samme måde som ved de øvrige opskrifter. Når fugleneer krydrede, ombundet med spæk og brunet i smørret, tilsættes følgendeafbagning:
Til 2 fasaner smeltes i en tykbundet gryde 75 g smør, der afbages med 75 g melog spædes med 1/4 liter vildtsky eller bouillon og 1/4 liter fløde 13%).Afbagningen koger godt igennem under omrøring i 8-10 minutter. Krydres med saltog peber, en smule kulør tilsættes. Saucen, der gerne må være temmeligjævn, hældes over fuglene i gryden, som derpå steger over svagt blus.
Under stegningen, der vil tage en lille times tid, må fasanerne vendes og iøvrigt dryppes ind imellem. Når fuglene er færdigstegte, skal saucen sies.Den sættes derefter igen over blusset, spædes med lidt mere bouillon og måskeogså med en smule fløde. En lille klump smør piskes i, hvorefter saucensmages til med rønnebær- eller ribsgelé. For at blive i den gammeldags stilvil sukkerbrunede kartofler nok være det rigtige tilbehør, desuden en ske medekstra gelé.
Et lille ord om ovenstående sauce:
Kan anvendes ved tilberedning af næsten alt vildt. Den afbagte sauce kansåledes også med held hældes over en dyreryg, dyrekølle og lignende.