Gammeldags rødkål.(6-8 pers.)
1 kg snittet rødkål,
kogende vand,
1/2 dl eddike
3 spsk. andefedt eller smør,
I hakket løg,
4 nelliker,
1 laurbærblad,
4 peberkorn,
2 spsk. vineddike,
Ca. 100 g sukker,1 tsk. salt
Kom den snittede kål i en skål, hæld kogende vand over, så kålen erdækket. Tilsæt eddiken og lad det trække 10-15 min. Hæld kålen tilafdrypning i en sigte, og pres den godt fri for væde. Varm fedtstoffet i engryde, og svits løget heri. Tilsæt kålen, og lad det svitse med 3-4 min. Pakkrydderierne ind i en kaffefilterpose, og kom den i gryden sammen med vineddike,sukker og salt. Lad kålen simre under låg 30-45 min., afhængig af, hvor mørden skal være. Tag krydderposen op, smag kålen til med salt og sukker