Ingefærpærer med kanelsauce

Ingefærpærer medkanelsauce (4 pers.)

1 stk. frisk ingefærpå Ca. 35 g,
4 pærer
4 dl vand
100 g sukker
2 spsk. citronsaft.
Kanelsauce:
2 dl piskefløde
4 spsk. honning
4 spsk. sukker
15 g smør
Ca. 1/4 tsk. kanel.
Tilbehør: Vanilleis

Skyl ingefæren, og skær den i skiver.Bring vand, sukker, citronsaft og ingefær i kog. Skræl pærerne, halver dem,og stik kernehuset ud. Læg pærerne i kogelagen med skærefladen nedad, denbliver hurtigt mørk. Kog dem møre, tiden afhænger af pærernes modenhed, ogvend dem midtvejs. Lad pærerne køle af i lagen, de må meget gerne stå tilnæste dag. Bland alle ingredienserne undtagen kanel til saucen, kog dem udenlåg, til saucen er godt og vel jævn og tyktflydende, og smag til med kanel.Anret pærerne portions vis med saucen, en kugle vanilleis og et sparsomt dryskanel