Æbelflæsk

TilbageÆbelflæsk

500 – 750 g stribet flæsk
½ kg æbler
2 – 3 spsk sukker
salt

Flæsket skæres i skiver, hvis det er fersk, saltes det godt. Steges lyse brunt på panden, tages af og holdes varmt. Æblerne skylles, deles i fire dele og kernehusene udtages. Derefter deles æblestykkerne igen i tynde både og steges møre i fedtet fra flæsket. Der drysses sukker over, men ikke for meget. Ved serveringen lægges flæskeskiverne og æblerne, og der gives rugbrød til.

Æbelflæsk på en anden måde

½ kg stribet flæsk
½ kg æbler
2 spsk sukker
30 g smør
2 spsk vand
4 – 5 gulerødder

Flæsk og æbler steges som til æbleflæsk. De rå gulerødder skæres i terninger, sukkeret brunes i en gryde og gulerødderne brunes heri. Vandet hældes ved og gulerødderne snurre, til de er møre, ca. 20 min. Ved serveringen lægges gulerødderne uden om æbler og flæsk, og der gives kogte kartofler til.

Se en masse plus size kjoler her