Julekagen."Slå"
100g smør,
85 g sukker,
2 æg,
50 g gær,
revet skal af 1 citron,
4 spsk. rosiner,
4 spsk. hakket, syltet appelsinskal eller sukat,
4 spsk. hakkede cocktailkirsebær,
3 tsk. kardemomme (men køber man de hele kapsler med de små bitte sorte frøi,
og støder man selv sin kardemomme, skal man kun bruge 1 tskf.,
da denne form for kardemomme har mere smag).
Ca 1 ¼ – 1 ½ dl lunken fløde,
250 g mel,
Smørog sukker røres, heri æggene og gæren, der er rørt ud i lidt af fløden.Rosiner, sukat og cocktailkirsebær rulles i melet, der hældes i sammen medcitronskal og den svagt lunkne fløde. Dejen slås godt den er ikke til at tagepå med hænderne, da den skal være ret fugtig. Så hældes dejen op i etildfast fad, der rummer Ca. 1 1/4 liter. Det ildfaste porcelænsfad behøver manikke at smøre så omhyggeligt som en springform. Dejen hæver lunt i 30minutter. Pensles og drysses med sukker og rosiner og bages 40-45 min, ved 225grader (Da dejen er ret fugtig, skal den bage relativt længe)