Dobbelt kalveryg

Dobbeltkalveryg (8 port.)

3kg kalveryg
salt peber
evt. salvie
150 – 200 g smør/margarine
ca. 5 dl vand eller suppe

Endobbelt kalveryg må som regel forud-bestilles hos slagteren. Afpuds kødetgodt, og fjern hinder og sener. Gnid stegen med salt og peber, evt. også lidtsalvie, og læg den på stegerist i en bradepande. Brun fedtstoffet på enpande, og hæld det over stegen, idet den stilles i ovnen. Steg helst rygge vedlangtidsstegning ved 150 grader. Anvendes korttidsstegning sker det ved 200grader. Beregn 25 – 30 minutter pr. kg kød ved korttidsstegning og knapt detdobbelte ved langtidsstegning. Under korttidsstegningen dryppes kødetjævnligt, ved langtidsstegning ikke så ofte. Efterbruning ved 225 grader ogmed åben ventil er nødvendig ved langtidsstegning.
Ved forskæringen løsnes fileterne fra benet, udskæres i tynde skiver oglægges tilbage på plads på benet.
Kalveryggen garneres med kogte grønsager og evt. champignonsause.

Gourmetbutik til indkøb til opskriften.