Nøddebrud
Med smuttede mandler og nøddekerner, der ristes let, kan De lave dejligtnøddebrud, som ikke tager mange minutter.
100 g nøddekerner eller evt. 100 g smuttede aftørrede mandler
2 poser Odense overtræk (de små chokoladeknapper).
Nøddekernerne letristes for jævn varme på en tør stegepande, og pandenrystes, så nøddekernerne ruller rundt og ristes på alle sider. Så afsvalesde, og med hænderne gnides de, så skallerne let går af; hvorefter de allelægges ret tæt i en lille bradepande. Imens smeltes de små knapper. De kommesbare i en gryde og smelter direkte heri for svag varme, rør med en ske. Nutager De med skeen og fordeler overtrækket over nøddekernerne. Der skalchokoladeovertræk over alle nøddekernerne. Lad det hele afsvale, og derved erdet hele blevet til én stor nøddekage, der knækkes i mindre stykker ogopbevares i en dåse. Smager ganske dejligt, og det kan næsten ikke værenemmere at lave!