Sukkeræbler på pind

Sukkeræblerpå pind

Rigtigbørnekonfekt er æbler på en pind, eller sukkeræbler, som de også kaldes. Desmager dejligt, og gør altid lykke til en børnekomsammen. Lad ikke børnenevære alene om at dyppe æblerne. Sukkerlagen er kogende og brændende varm. Dermå være en voken med, når børnene selv “drejer æblerne” isukkerlagen

10 små røde æbler, helst de små pigeoner
Sukkerlage af:
600 g sukker
2 ½ dl vand
2 spskf eddike


Evt. hvis De anvender æbler, der ikke er røde, kan sukkerlagen tilsættes lidtrød frugtfarve.
Stilke og blomst fjernes fra æblerne, der pudses godt i viskestykke, så deikke er fedtede.
Sukkerlagen: Her kommer De sukker, vand og eddike i en tykbundet gryde ogbringer i kog, rør til at begynde med. Derefter koger lagen kraftigt, den skalsmåboble hele tiden, til den er sej, lidt tyktflydende og lidt gul. De skalanvende blomsterpinde, der stikkes fast i hvert æble, og så dyppes æblerne ilagen og drejes rundt, så æblerne kan få godt med lage på. Tag ikke formange stykker ad gangen. Man kan kun være to om en gryde, og lagen skalsmåboble. Men hvis den pludselig bliver lidt for tyk og danner”tråde”, må gryden afsvales og sættes på en kold kogeplade. Lagenmå ikke blive tyk, så den pludselig er som karameller, så må gryden heltafsvales, og når indholdet er lunkent, må De tilsætte lidt vand og eddike.Det er nok et hyggeligt arbejde at lave disse æbler, men der må være envoksen med! Æblerne stilles på smurt bagepapir på en plade og afsvales.

Vi anbefaler flotte børneplakater fra Swiish