Dortesgode flødekarameller
½liter piskefløde
1 spskf smør
250 g sukker
¼ tskf salt
Fløde,smør sukker og ganske lidt salt kommes i en tykbundet gryde og koger uden lågfor ret stærk varme, flødemassen skal småboble hele tiden og rør ofte, såintet brænder på. Efterhånden bliver karamelmassen tyk, og den skal koge iCa. 20-30 min., det er vankeligt at opgive nøjagtig kogetid. Men husk påkugleprøven: De tager en tskf af karamelmassen op og kommer i en kop med koldtvand, og kan De trille karamellen til en fast kugle, har den kogttilstrækkeligt. Hældes derefter op i en smørsmurt form, skubbes lidt sammentil Ca. i 1/2 cm tykkelse, og dette stivner lidt, inden De mærker massen af ifirkanter, der lidt senere, inden det helt stivner, klippes eller skæres ud.Trilles mellem hænderne til aflange karameller, der pakkes ind i cellofan ogopbevares koldt