Fiskepie(4 pers.)
400g frosne torskestykker
2 dl vand
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
1 bdt. dild
1 stilk frisk eller ½ tsk. tørret esdragon
200 g rejer
100 g fine ærterSauce:
15 g margarine
2 spsk. mel
2 dl fiskesuppe
½ dl fløde
1 bdt. purløg
fintklippet dild
salt, peber
3 plader frossen butterdej
æg til penslingDenfrosne torsk kommes i en gryde sammen med vand, citronsaft, salt, dildstilke(resten gemmes til sauce) og esdragon. Småkoger ca. 5 min. Fisken lægges ibunden af et fladt ildfast fad eller porcelænstærteform. Ærter og rejerkommes over fisken.
SAUCE; Margarinen smeltes i en gryde, melet drysses i, og der spædes medfiskesuppe under piskning.
Fløde, purløg og dild piskes i. Saucen smages til med salt og peber og hældesover fisken.
Butterdejen optøes ca. ½ time på køkkenbordet. Pladerne lægges oven påhinanden og rulles ud, så de kan dække formen som låg. Lad dejen hvile påbordet ca. 10 min. inden den lægges over formen.
Formen pensles i kanten med æg, og dejen trykkes godt til. Ridses lidt, sådampen kan slippe ud. Pensles med æg.
Bagetid; 25-30 min. ved 200 grader.