Marineretdyrekølle
1stor dyrekølle (ca. 2½ kg).
Marinade:
1 flaske rødvin
1 pilsner
1 dl solsikkeolie
3 snittede mini løg
1 lille snittet blegselleristilk
2 flækkede hvidløgs fed
1 timiankvist
8-10 peberkorn
½ tsk oregano
2 laurbærblade
Alt til marinaden bringes i kog og afkøles derefter. Heri lægges dyrekøllenet døgn. Må vendes af og til. Den tages derpå op, aftørres omhyggeligt ogstilles på bradepandens ovnrist, der skal være smurt godt. Dækkes med 200 gsmør, der fordeles på stegen i tynde skiver. Lidt kogende bouillon hældes ibradepanden, og køllen steger nu ca. ½ time ved svag varme (190 grader),hvorpå marinaden hældes ved. Derefter steger køllen videre i Ca. 1½ time -må ind imellem dryppes omhyggeligt.
Køllen tages så ud af ovnen, og skyen hældes fra og sies.
En afbagning tilberedes af 50 g smør, 50 g mel og den siede sky. Småkoger 10minutter, tilsættes 3 spiseskefulde portvin og smages til. Sluttelig irøres1½ dl letpisket piskefløde samt et par dråber kulør.
Spises med smørbrunede kartofler, grønne bønner og Waldorfsalat.