Røgetdyrekølle
Tyndeskiver røget dyrekølle er en stor delikatesse. Det skal naturligvis være fraen
friskrøget dyrekølle, som man kan få på bestilling hos vildthandleren.
En lille dyrekølle kan række langt og varieres på utallige måder – se blot:
1.I første omgang kan dyrekøllen sættes hel på bordet. Sæt den på et køntskærebræt og skær køllen for efterhånden – det er absolut nødvendigt, atkniven er meget skarp.
Serveres for eksempel med en flødestuvning af hele spinatblade eller medgrønne, smørdampede asparges.
2. En melonbåd svøbes i en tynd skive af den friskrøgede dyrekølle. Garneresved anretningen
med brøndkarse.
3.En skive smurt, ristet form franskbrød dækkes med tynde skiver af dyrekøllen,lun røræg og herover strør man et tæt drys fintskåret purløg.
4.En skive grovbrød smøres med fedt, dækkes med tynde skiver dyrekølle ogdekoreres – nærmest for farvens skyld – med en grøn peberring.
5.Ureelt, røget dyrekød kan hakkes fint og hobes på udstukne og smurte skiveraf rugbrød. Pyntes med en top høvlet peberrod, lidt finthakket, syltet agurkog en smule kapers.
Det er rart at vide, at røget dyrekølle evt. kan opbevares gennem lang tid.