Kransekagedej
½kg marcipan
175 g flormelis
1 æggehvide
Marcipanenæltes med flormelis og æggehvide. Lidt flormelis kommes på bordet og massentrilles til stænger eller ringe.
I stedet for marcipan kan bruges konfektmasse som æltes med æggehvider tilkonsistensen er passende blød
men smagen er naturligvis ikke den samme.
Kransekage(8 ringe)
1portion kransekagedej
Dejentrilles i stænger, der skæres i stykker på 8 cm – 12 cm – 16 cm – 20 cm – 24cm – 28 cm – 32 cm – 36 cm
Stykkerne klemmes som tagrykke og formes til kranse på pladen. Små kranse kanbages inden i større kranse. Er i rigtig mange mennesker kan du lave en størreportion og forøge stængerne med 4 cm, så du får
nogle på 40 cm – 44 cm o.s.v.
Bagetid ca. 7 min. ved 250 grader. Pas på! Hold øje med dem hele tiden, da demeget nemt kan få for meget.
Kransene afkøles, sprøjtes med glasur og stables oven på hinanden.
tips: Kransekage kan fryses når glasuren er tør. Holdbarhed ved -18 grader ca.3 måneder
Glasur
ca.150 g flormelis
1 æggehvide
Glasurenrøres sammen, den skal være så tyk at man kan skrive med den. Glasuren fyldesi et papirkræmmerhus med et lille hul og sprøjtes på kransekagen.
Stivner på 1 – 2 timer i stuetemperatur.