Ministrone(4 portioner)
Ca.200 g magert, stribet flæsk (evt. røget)
3løg
1-2porrer
2-3gulerødder
1lille blegselleri
¼-½kålhoved (helst savoy)
2kartofler
3flåede, udkærnede tomater
Ca.2 l suppe eller vand
200g grønne bønner
½dl grønærter
1-2fed hvidløg
50g makaroni
2spsk tomatpuré
salt,peber, merian eller muskat
100g hel spinat, hakket persille eller kørvel
revenost (parmesan)
Flæsketskæres i meget fine strimler, der svitses i gryden, til det meste fedt erafsmeltet. Løg, porrer, gulerødder, blegselleri og kål snittes fint ogsvitses i fedtet Ca. 10 minutter. Så tilsættes kartoffelskiver, tomater ogsuppe, og når det koger, lægges bønner, ærter, revet hvidløg og itubrækketmakaroni i gryden sammen med tomatpureen. Efter Ca. en halv times kogning smagessuppen til med krydderier og koges et par minutter med de hele spinatblade.Bruges dybfrosne ærter og bønner, kommes de først i suppen efter ca. 1 kvarterskogning.
Tilsidst drysses hakket persille eller kørvel i suppen, der serveres med den revneost i en skål ved siden af.