Hønsekødssuppe(4 portioner)
1høne
evt.1 kalveskank
1-1½spsk salt
ca.2 l vand
2-3gulerødder
1/4selleri
1persillerod
1porre
1suppevisk
Hønengøres i stand og skylles omhyggeligt. (Frosne høns behøver ikke at skylles).Hønen sættes over ilden med så meget vand, at den er dækket, og skummesomhyggeligt, når den koger. En kalveskank kan koges med for at give suppen meresmag. Saltet tilsættes, og når suppen er færdigskummet, tilsættes deistandgjorte urter og suppevisken. Urterne og visken tages op, når de er møre.Når hønen er mør, tages den op, suppen sies og fedtet skummes af. Kogetidener ca. 2 timer eller mere, afhængig af hønens størrelse og alder, for gamle hønskan den være op til 3-4 timer. Foruden de udskårne grønsager kan suppenserveres med mel og/eller kødboller. Den kogte høne parteres og kan serveresmed en af følgende sovse: Flødepeberrodssovs,aspargessovs, tomatsovs, champignonsovs, karrysovs, kaperssovs, citronsovs, frikassésovs.Hertil kan gives butterdejssnitter, ristet franskbrød, flute, kogte kartoflereller løse ris.Kødet kan også serveres koldt med en kold sovs f. eks. koldbearnaise- eller ymersovs til kød.