Kryddersild fra Poulsker

Kryddersildfra Poulsker

2kgsild
2 dl eddike, 2 dl vand
125 gr salt
125 gr lys farin
2 tsk hvid peber
2 tsk stødte nelliker
2 tsk stødt allehånde
2 tsk salpeter
2 spsk spansk humle (merian)
3 tsk stødt ingefær
½ spsk stødt timian
6-8 laurbærblade (klippet i små stykker)
½ tsk atamon

Sildenrenses. Mælken tages ud, men rognen bliver i. Overhældes med ½ eddike og ½vand og står ca.12 timer. Sukker, salt og krydderier blandes sammen. Sildenetørres og nedlægges med bugen nedad i krydderiblandingen. Lægges i en krukke,der kan rumme 2-2 ½ liter. Kan bruges efter en måned.
Kryddersild har ikke været hverdagsmad for almindelige mennesker, dårligt noksøndagsmad. Både sukker og krydderier var dyre ingredienser, forbeholdt develhavende.