Leverpostej 1 – 2

Leverpostej I

500 g svinelever
500 g spæk
3 små løg
35 g smør
35 g mel
2½ dl piskefløde
2 æg
evt. 3 – 4 ansjoser

Svinelever, spæk og løg køres 3 gange igennem kødhakkeren. Hvis man kan lide smagen, kan hakkes ansjoser med i massen, men det er en ret dominerende smag og nedsætter holdbarheden. Mel, smør og fløde bages op, afkøles og røres med levermassen samt de 2 æg. Smages til med salt og peber. Massen kommes i smurte forme og bages i vandbad i ovnen ca. 1 time ved 160 grader.

Leverpostej II

500 g svinelever
500 g spæk
2 små løg
1 spsk. mel
lidt ingefær
muskat
2 æg
4 – 5 kopper mælk

Svinelever, spæk og løg køres 3 gange igennem kødhakkeren. Massen røres med mel, krydderier, æg og mælk, smages til med salt og peber. Når massen er rørt godt sammen, kommes den i smurte forme og bages ca. 1 time ved 160 grader.