Glarmestersild

Glarmestersild

8 fede sild el.
10 – 12 almindelig sild
Løg
1 stykke gulerod
1 stykke peberod3spsk hel peber 12 laurblade
1 spsk gul hel sennep
5 små stykker hel ingefær.

Lage

½ l eddike
1 dl vand
300 g sukker

Denne silderet er en rigtigmande ret.
Sildene skrabes for skæl og lægges i rigelig vand natten over. Hoved, hale, finner, indmad og ben fjernes, derpå skæres de i 4 – 5 skrå stykker afhængig af størrelsen. Der efter lægges de i en krukke el. glas, med skiftevis tyndeløgskiver, gulerod, peberrod, hel peber, laurbærblade, gul sennep, hel ingefær.
Eddike og vand koges op sammen med sukker, og når den lage er kold, hældes den over sildene. Læg et lille pres over og kog lidt mere eddike hvis lagen ikke når op over sildene. Sildene lukkes tæt til og skal stå koldt i 5 dage, hvorefter de er klar til servering

En meget lækker ret, især hvis der bliver skænket rigelig med snaps til.