Jægergryde

Jægergryde

Denne ret laves ofte af vildt,dyrebov, hare el. fuglevildt, men kan også laves ad noget mindre eksotisk.

12 skiver stribet flæsk
10 små løg
4 tomater
5 – 6 kartofler
4 porrer
½ selleri
Salt
Paprika
3 dl vand
4 – 5 røde pølser
Cremefraiche

Sværen skæres fra flæskeskiverne, som brunes i en gryde, derefter tages de op. Kartofler, porrer og selleri skæres i fingertykke stykker og brunes i fedtet fra flæsket sammen med de hele løg. Flæsket lægges tilbage i gryden sammen med de flåede tomater og der drysses krydderier over. Vand hældes ved og retten små snurrer under låg i 1 time.
Retten jævnes med cremfraiche og den smages til. Pølserne skæres i passende stykker og varmes med de sidste 10 min. Men det må ikke koge da pølserne ellers går i stykker
De skal kun lige varmes.
Serveres med brød til og måske en lille en til.