Langelands Nationalret

Langelands Nationalret

Pandekager medflæsketerninger til stikkelsbær i sirupsmælk

Pandekager af 250 g mel
2-4 æg
lidt natron
ca. ½ l mælk
ca. ¼ l kærnemælk
3-4 skiver saltet rent flæsk
(uden kødstriber)

Flæsketskæres i små terninger der steges og tages af panden. Dejen til pandekagerrøres
og flæsketerningerne blandes i. Pandekagerne bages, lægges i stabel og strøesmed lidt sukker efterhånden. Ved anretningen skæres et kryds gennem helestabelen, så man tager
en ¼ pandekage af gangen og triller den op på gaflen. Oprindelig skullepandekagerne
bages af bygmel og med gær til tykke pandekager. Til pandekagerne spises smånye grønne
stikkelsbær, der koges lidt i vand og tages op. På stikkelsbærrene hældeskoldt sødmælk,
sødet med sirup. Der serveres i dybe tallerkner.