Suppe m. trilleboller/kødtrilleboller Lolland

Suppe med trillebollerog kødtrilleboller Lolland Falster

1 kg oksebryst
1 høne
2,5 l vand
2 gulerødder
1 suppevisk
Salt

Kødboller

250. g. magert svinekødhakket 2 gange
½ zittauerløg
50 g hvedemel
1 dl suppe
1 dl mælk

Trilleboller

150 g revet, tørtfranskbrød
75 g smeltet smør
2 spsk. hvedemel
1 æg
Salt

Gør gulerødderne klar skær dem i grovestykker. Kom grønsagerne, bryst, høne og suppevisk i gryden, hæld vand på ogkog op. Skum grundigt, skru ned for varmen og lad retten simrer videre
ved svag varme i et par timer til kødet er mørt.

2. Imens gøres de 2 gange fars i stand. Ibegge tilfælde røres samtlige ingredienser grundigt sammen, hvorefter farsenformes til små kugler på størrelse med traditionelle kødboller.
Lidt af suppen tages fra og heri koges både kødboller og trille-boller lidt adflere omgang.

3. Traditionelt gemmes hønen ogoksebrystet nu til næste dag, mens den klare suppe spises med bollerne i.
Suppen med bollerne har kogt ca. 2. timer.