11 Desember

11.december

Lille Sara.

Der var engang en lille pige, der hed Sara, og hun kunne ikke lide det navn. Hun ville meget hellere have heddet Jane eller Anne-Lise eller Ulla eller Charlotteeller Lone eller Anne-Grete eller Marianne – bare alt andet end Sara.

“Hvorforskal jeg dog hedde Sara” spurgte hun sin mor en dag.

Og hendes mor, som havde travlt med at tørre støv af, sagde “Fordi vi har opkaldt dig efter din tante Sara, som aldrig selv har haft nogen lille pige.Synes du ikke, det er rimeligt nok ?”

“Jo”sagde Sara eftertænksomt. “Det er det vel”.

Men alligevel, så syntes Sara ikke navnet Sara var et særlig godt navn. Så derforspurgte hun en anden dag sin tante Sara “Hvordan kan det være du hedderSara, tante Sara ?”

Det spørgsmål fik tante Sara til at smile.

“Det kan jeg såmænd godt fortælle dig”. Sagde hun. “Jeg er nemligopkaldt efter min bedstemor, for hun hed også Sara. Og ved du hvad, dengang jegvar på din alder, så gik jeg vel nok rundt og ønskede, at jeg hed noget heltandet end Sara. Jeg syntes simpelthen at Sara var det allerdummeste navn i heleverden”.

“Gjorde du det?” spurgte Sara. “Og gør du stadigvæk det?”

“Ih nej”, sagde tante Sara med et smil. “Slet ikke. For så en dag spurgte jeg min bedstemor, og så fortalte hun mig, hvad navnet Sara betyder”.

“Jamen,hvad betyder det da”? Spurgte den lille pige der hed Sara.

“Det betyder prinsesse”, sagde hendes tante og rettede sig op i stolen, “Og da jeg havde fået det at vide, så blev jeg glad hver gang jeg hørte mit navnblive nævnt. Hvad siger du så, lille Sara?”

“Ih”,sagde den lille pige, der hed Sara, og rettede sig op ligesom tanten. “Ih,tante Sara, sådan har jeg det bare også”

Denne historie er bragt sammen med Garn Royal.