12 Desember

12.december

Legetøjetfra i fjor.

Nårjulen nærmede sig, gav Thomas og hans mor sig altid til at rydde op i hanslegetøjskasse og på de hylder, hvor han havde sit legetøj.

Thomasfjernede det legetøj han ikke længere legede med, og alt det der var gået istykker, og de bøger han ikke havde brug for.

Såvaskede mor hylderne og legetøjskassen.

OgThomas lagde alle de ting tilbage, han stadigvæk havde brug for – så var dernemlig plads til alt det han ønskede sig i julegave!

"Nå!"sagde han altid. – "Hvis julemanden nu kommer og kigger, så må han davirkelig blive tilfreds."

Ogdet blev julemanden også. Han syntes nemlig at Thomas` hylder var helt i ordentil julen. Men da han så det næste, Thomas gjorde, så blev han ovenudhenrykt.

Forderefter satte Thomas og hans far sig til at reparere alt det legetøj, der vargået i stykker. Og de malede alt det, der var blevet slidt.

Ogda alt det gamle legetøj var lige så godt som nyt, så kørte de hen til etstort børnehjem. Dèr boede der to hundrede og tolv piger og drenge, som ikkehavde nogen far og mor. Så det var naturligvis et større arbejde forjulemanden at komme med gaver til alle de børn, der var lige så gamle, somThomas havde været sidste jul.

"Nej,hvor dejligt", sagde julemanden med et stort smil. "Dèr kan man barese! Så Thomas er altså en af mine allerbedste hjælpere!"

Hanvar meget glad, og da Thomas kørte hjem igen i skumringen mens det sneede, såvar han selv næsen lige så glad og lykkelig som julemanden.