19 Desember

19.december.

Desmå skeer.

Lauraboede i et stort hus, der var næsten lige så stort som to almindelige huse.Laura, mor, far og lillebror boede i stuen, og bedstemor boede ovenpå.

Endag skulle Lauras bedstemor ud at rejse.

"Laura",sagde bedstemor – "Tror du godt du kan passe mine blomster, mens jeg ervæk"?

"Ja,naturligvis", sagde Laura, der stod og så på at bedstemor vandedeblomsterne. "Jeg ved da godt, hvordan man skal mærke, om de er tørre, oghvordan man skal vande dem uden at spilde…".

Hunstillede sig op på en taburet og vandede omhyggeligt blomsterne på den lillevæghylde, hvor der hang seks små skinnende sølvskeer.

Lauraholdt meget af de skeer. Hun havde altid ønsket, at hundes bedstemor ville ladehende bruge dem.

Ogda hun var helt alene oppe hos bedstemor og vandede blomsterne, ønskede hunmere end nogensinde, at hun måtte få lov til at bruge dem. Mon der nogensindevar nogen der ville opdage det, hvis hun gjorde det.

"Overhovedetikke", tænkte Laura.

Menhver gang Laura var lige ved at strække hånden frem for at røre ved skeerne,så kom hun i tanke om at bedstemor havde fortalt hende om. Hvor gamle og tyndeog skrøbelige de var, og hvor meget bedstemor holdt af dem

Såhun sukkede bare, og trak hånden til sig igen, og nøjedes med at passeblomsterne godt.

Bedstemorblev meget glad over at se , så fint blomsterne havde det, da hun kom hjemigen.

Hunpudsede sine små sølvskeer og tog seks bittesmå chokoladekopper frem medroser på, og en høj, slank kande, der netop var beregnet til at have chokoladei. Derefter lavede hun chokolade og ristet brød med smør, og så anbragte hundet alt sammen på et lille bord.

"Laura".Råbte hun ned ad trapperne. – "Laura, jeg holder et lille selskab ianledning af at jeg er kommet hjem. Har du ikke lyst til at komme herop sammenmed fire af dine dukke"?

"Ihjo", råbte Laura. "Det kan du rigtignok tro…."

Også skyndte hun sig op ovenpå, med to dukker under hver arm. For hvor lugtededer dog dejligt deroppefra, men hun havde slet ingen anelse om, at hun nu skullefå lov til at bruge de små skinnende sølvskeer – langt om længe.