Stegt Makrel med Stikkelsbærsovs
2-3 ferske makreller
salt og peber
3 spsk. mel
1 citron
fedtstof til stegning
Stikkelsbærsovs
250 g grønne (umodne) stikkelsbær
3 dl vand
3 spsk. sukker
3 spsk. smør
1½ spsk. mel
salt og peber
Vend de rensede og skyllede fisk i salt og peberblandet mel. Skær dem i portionsstykker.
Brun først fisken på begge sider i fedtstof på panden. Dæmp så varmen og steg fisken 5-6 minutter på hver side.
Dryp citronsaft på fisken under stegningen, det giver smag til fisken.
Nip og skyl stikkelsbærrene og kog dem med vand og sukker i en gryde i 10 min. eller til de er møre. Gnid dem
gennem en sigte og kom pùreen tilbage i gryden. Rør smør og mel sammen og pisk smørbollen i stikkelsbærpùreen
Kog igennem ganske kort og smag sovsen til med salt og peber.
Server de stegte makreller med kogte kartofler og stikkelsbærsovs.
Tilbage