Stegt makrel med stikkelsbærsovs

Stegt Makrel med Stikkelsbærsovs

2-3 ferske makreller

salt og peber

3 spsk. mel

1 citron

fedtstof til stegning

Stikkelsbærsovs

250 g grønne (umodne) stikkelsbær

3 dl vand

3 spsk. sukker

3 spsk. smør

1½ spsk. mel

salt og peber

Vend de rensede og skyllede fisk i salt og peberblandet mel. Skær dem i portionsstykker.

Brun først fisken på begge sider i fedtstof på panden. Dæmp så varmen og steg fisken 5-6 minutter på hver side.

Dryp citronsaft på fisken under stegningen, det giver smag til fisken.

Nip og skyl stikkelsbærrene og kog dem med vand og sukker i en gryde i 10 min. eller til de er møre. Gnid dem

gennem en sigte og kom pùreen tilbage i gryden. Rør smør og mel sammen og pisk smørbollen i stikkelsbærpùreen

Kog igennem ganske kort og smag sovsen til med salt og peber.

Server de stegte makreller med kogte kartofler og stikkelsbærsovs.

Tilbage