Gullash. (4 pers.)
600 g mørt oksekød
2 spsk. mel
2 spsk. olie
2 spsk. smør
2 mellemstore skivede løg
2 røde peberfrugter skåret i strimler
1 spsk. paprika
1½ dl. rødvin
1½ dl. oksekødsbouillon
salt og kværnet peber
250 g små champignoner
4 flåede tomater delt i både
1 dl. syrnet fløde (creme fraiche)
Skær kødet i små terninger og vend det i melet. Lad smør og olie blive varmt i en gryde. Svits kødstykkerne i. Tag dem op og svits herefter løgene. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt de strimlede peberfrugter.
Drys paprika på og tilsæt rødvin og oksebouillon. Krydr med salt og peber.
Lad retten snurre under låg i en halv times tid. Kom de flåede tomater i og lad det koge endnu 5 min. Tilsæt syrnet fløde. Varm igennem og smag retten til.
Serveres med kartoffelmos eller kogte nudler vendt i smør.