Marmorkage

Opskrift på Marmorkage

Denne opskrift kan både laves i klassisk og sund/fedtfatting/vegansk version.

Ingredienser
200 g smør (For en sundere version kan smør erstattes med samme mængde most avocado eller banan)
225 g sukker (ca. 3 dl.) (For en sundere version kan sukker erstattes med samme mængde sukring)
2 tsk. vanillesukker
3 æg (Kan erstattes med 3 spsk. chiafrø og 6 dl vand)
250 g mel (4dl.)
2 tsk. bagepulver
1 dl. fløde eller mælk (Her kan du bruge mandelmælk)
2 spsk. kakao

Sådan gør du
Rør smør og sukker godt sammen og rør vanillen i. Tilsæt æggene og rør godt mellem hvert. Bland bagepulver i melet og rør melet i dejen skiftevis med fløde eller mælk. Tag 1/3 af dejen fra og rør kakao i. Kom halvdelen af den lyse dej i en smurt sandkageform. Kom den mørke dej herpå og herover igen den lyse dej. Vend lidt rundt i kagedejen med en kniv, så kagen marmoreres. Bag kagen ved 175 grader i godt 1 time.