Sirupskage

Sirupskage

Kage

Sirupskagen der skæres i skiver når den serveres, kan smøres med smør, men kagen kan også flækkes og lægges sammen med en smørcreme.1 ½ dl. sirup125 g sukker (1 ½ dl.)1 ½ dl. kærnemælk2 tsk. kanel1 tsk. allehånde1 tsk. nelliker1 tsk. ingefær200 g mel (3 ½ dl.)100 g kartoffelmel (ca. 1 ½ dl.)½ tsk. natron½ tsk. hjortetakssaltSmørcreme: Rør lige dele smør og flormelis sammen evt. tilsat lidt appelsinsaft. Pisk sirup, sukker og kærnemælk sammen. Bland krydderierne i melet og bland det med kartoffelmel, natron og hjortetakssalt. Kom dejen i en velsmurt kageform ( 1 ½ liter ). Bag kagen ved 175 grader i 1 – 1 ¼ time. Lad kagen stå til næste dag, før den spises af den, så når smagen at ”sætte sig”.