Æblefisk. (ca. 15 – 20 stk.)
Butterdej:
250 g mel (4 dl.)
1 ½ dl koldt vand
250 g smør
Rør mel og vand sammen til en smidig dej. Lad dejen hvile koldt 15 – 20 min. Rul den ud til en 1 cm tyk firkant. Skær smørret, som hverken må være for hårdt eller blødt, i tynde flager og dæk halvdelen af dejen med den. Bøj den anden halvdel af dejen over, sørg for at kanterne ligger lige over for hinanden. Rul den dobbelte dej til en aflang plade. Fold den i tre lag og lad den hvile et kvarter. Gentag dette tre gange i alt.
Fyld:
ca. 2 dl. letsødet æblemos
Til pensling:
Æg og tesukker
Udrul butterdejen til en ½ cm tyk plade og skær den i 8 cm firkanter. Pensl i kanten med æg. Kom en lille portion æblemos på det halve af hvert stykke. Fold den anden halvdel over og klem godt sammen med en gaffel. Bag ved 200 grader i 15 – 20 min.
Tilbage