Sløjfer. ( ca. 15 stk.)
Butterdej:
125 g mel (2 dl.)
3/4 dl koldt vand
125 g smør
Rør mel og vand sammen til en smidig dej. Lad dejen hvile koldt 15 – 20 min. Rul den ud til en 1 cm tyk firkant. Skær smørret, som hverken må være for hårdt eller blødt, i tynde flager og dæk halvdelen af dejen med den. Bøj den anden halvdel af dejen over, sørg for at kanterne ligger lige over for hinanden. Rul den dobbelte dej til en aflang plade. Fold den i tre lag og lad den hvile et kvarter. Gentag dette tre gange i alt.
Mørdej:
75 g mel/1 ¼ dl.)
50 g smør
2 ½ spsk. flormelis
1 – 1½ spsk. Fløde
Findel fedtstoffet i melet og bland flormelis i. Tilsæt fløden og ælt hurtigt dejen sammen. Lad den hvile koldt en halv time.
Til pensling:
Æg og tesukker.
Udrul butterdejen tyndt og udrul også mørdejen til en tynd plade. Læg de to deje ovenpå hinanden. Udskær med en skarp kniv strimler på 2 x 12 cm.Vrid strimlerne en omgang og læg dem på bagepapir lagt på bagepladen. Pensl dem med æg og drys med tesukker.Bag kagerne ved 200 grader i 20 min.