Fødselslagkage

Fødselsdagslagkage.

3 lagkagebunde:

150 g smør

150 g sukker (knap 2 dl.)

3 æg

150 g mel (2½ dl.)

3 æg

150 g mel (2½ dl.)

1 tsk. bagepulver

3 spsk. mælk

Makronbund:

150 g marcipan

150 g flormelis (3 dl.)

2 – 3 æggehvider

Creme:

3 æggeblommer

2 spsk. sukker

2 spsk. maizenamel

½ liter fløde

kornene fra 1 stang vanille

Endvidere:

1 dl. jordbærsyltetøj

½ liter piskefløde

ribsgelè, flag og lys

Bunde:Rør sukker og smør godt sammen og rør æggene i. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælken. Bag tre lagkagebunde ved 225 grader i 8 – 10 min. Makronbund: Ælt marcipan, flormelis og æggehvide sammen. Rul ud mellem to stykker bagepapir til en rund plade, som passer med lagkagebundene. Bag ved 200 grader i 10 min. Creme: Pisk æg og sukker sammen og pisk maizenamel i. Bring fløden i kog med den flækkede vanillestang. Hæld det i æggemassen, mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen fra varmen og lad den svale af. Læg lagkagebundene og makronbunden sammen med skiftevis creme og syltetøj. Dæk øverste bund med et tyndt lag flødeskum, inden lagkagen sprøjtes med flødeskum i kanten og pyntes med gelèklatter, lys og flag.