Brunekager

Brune kager. (ca. 50 stk.)

Brune kager

250 g smør125 g lys sirup250 g brun farin2 tsk. potaske1 spsk. koldt vand3 tsk., stødt kanel1 tsk. stødt nellike2 tsk. stødt ingefær1 tsk. allehånde50 g hakket pomeransskal100 g finthakkede mandler500 g mel (ca. 8 dl. )Kom fedt stof, sirup og farin i en gryde og lad det smelte ved svag varme. Tag gryden fra varmen og lad det svale af. Udrør potasken i koldt vand. Bland krydderier og det øvrige fyld i melet. Kom den afsvalede sukker-fedt-stofmasse i sammen med den udrørte potaske. Ælt dejen sammen. Tril den straks til lange ruller med en diameter på ca. 5 cm. Stil rullerne koldt, gerne til næste dag, så er de nemmere at skære.Skær tynde skiver af rullerne og sæt kagerne på en smurt bageplade. Bag dem ved 200 grader i 5 – 6 min.