Dyrelever Stegt

Dyre lever, stegt

2 store løg

75 – 100 g smør

ca. 600 g dyre lever

ca. 1 dl. mel

salt og peber

3 dl. suppe eller kartoffelvand

1 dl. mælk eller fløde

kulør

Dyre lever skylles godt, lægges evt. i mælk eller eddikevand nogle timer. Løgene pilles, skæres i tynde skiver og brunes i halvdelen af fedtstoffet. Leveren gøres i stand, skylles og udskæres i tynde skiver med en skarp kniv. Skiverne vendes i mel med salt og peber og steges ved ikke for stærk varme på panden i resten af fedtstoffet. Når leveren er taget af panden, afbages stegefedtet med resten af melet fra paneringen og suppe og fløde tilsættes sammen med lidt af de brunede løg. Sovsen småkoger 5 – 10 min., den tilsættes kulør og smages til. Leveren serveres i sovsen med de brunede løg lagt over i sidste øjeblik. Kan ydermere pyntes med sprødstegte baconskiver. Serveres med kogte eller brasede kartofler.TIPS

:

prøv også at anrette leveren på en bund af æbleringe, der er kogt til kompot i sukkerlage, eller som er dampet i smør og drysset med lidt sukker.